Cliëntenervaringen
 

Danny ( 73 jaar)

In november 2017 kreeg  ik last van mijn rechter heup, waarbij ik nogal kreupel liep en behoorlijk pijn had. Diagnose: matige heupslijtage en ik kwam niet in aanmerking voor een operatie! Dus opnieuw begon het moeizame proces van de revalidatie. Ik was binnen korte tijd ca 3 kg kwijt, grotendeels spiermassa, en liep behoorlijk kreupel. De ergste pijn en het bevorderen van de beweeglijkheid van het been werden behandeld met manuele therapie op het been en de heup kom. Dit duurde ongeveer een half jaar.

Ik wilde weer gewoon kunnen lopen en ook hier gold dat het moeilijk was om de grenzen te bepalen tot waar ik kon gaan en besloot opnieuw oefentherapie Mensendieck te volgen bij Ingrid Zuijderduijn. Door diverse speciale oefeningen te doen heb ik allereerst geleerd hoe ik de pijn in mijn lies en heup s’ochtends bij het opstaan kon verminderen. Daarna kwamen oefeningen om been en heup te versterken en om de loopbeweging zo vloeiend mogelijk te doen. Ik heb nu, een half jaar later, het gevoel dat het lopen weer als vanzelf gaat, vloeiend, in een rechte lijn in een behoorlijk tempo. De door Ingrid voorgeschreven oefeningen doe ik nog steeds vrijwel elke dag thuis.

Ik heb weer veel spiermassa terug. Ik heb onlangs 40 minuten gelopen en na een rustpauze van  een uur weer 40 minuten teruggelopen. Ik merk ook dat ik voor andere zaken meer energie heb. Overigens moet ik wel steeds blijven trainen, anders wordt de beheersing minder."

Jeannette (70 jaar)

"Ongeveer 12 jaar geleden kreeg ik last van slijmbeursontstekingen en mijn huisarts raadde mij aan een Mensendieck oefentherapeut te bezoeken. Zo kwam ik bij Ingrid Zuijderduijn terecht die mij allereerst beter leerde lopen. Het bleek dat ik met verkrampte gestrekte benen liep en mijn voeten bij het lopen niet goed afwikkelde zodat ik klachten kreeg. Vervolgens gaf ze mij gerichte oefeningen om de pijn te verlichten en de spieren te versterken. Na een poosje werden de klachten minder om later helemaal te verdwijnen. In groepslessen daarna (die ik nu nog steeds volg) leer ik o.a. beter bukken en tillen, werken we aan onze balans en krijgen we gerichte oefeningen voor bepaalde spiergroepen. Ontspanningsoefeningen met kalmerende muziek brengen ons de gewenste rust. Nadat er bij mij onlangs middelzware artrose in de knie werd geconstateerd, kreeg ik weer individuele oefeningen van Ingrid Zuijderduijn om te voorkomen dat ik mijn andere knie te zwaar ging belasten. Daarnaast kreeg ik een ACP therapie bij een orthopedisch specialist en samen met de oefeningen ben ik nu bijna pijnvrij.

Ik heb veel baat bij de lessen, vind ze plezierig en kan ze iedereen aanbevelen."

 

Danny ( 70 jaar)

"In juni en augustus 2013 kreeg  ik twee hernia’s, waarbij zowel links als rechts een klapvoet. Er werd niet geopereerd. Daarna begon het moeizame en langdurige proces van de revalidatie. Ik was inmiddels (eind september 2013) 7 kg kwijt, wat voor een belangrijk deel spiermassa was en liep waggelend enkele honderden meters. De pijn werd behandeld met manuele therapie op de onderrug en het bekken. Dit was tot begin 2014.

Ik was reuze benauwd voor een derde hernia, omdat het zeer moeilijk was om de grenzen te bepalen tot waar ik kon gaan en besloot hiervoor oefentherapie Mensendieck te volgen bij Ingrid Zuijderduijn. Door diverse speciale oefeningen te doen heb ik geleerd hoe ik mijn rug zo goed  mogelijk kan belasten bij het zitten, staan en tillen. Ik heb nu het gevoel dat het lopen weer als vanzelf gaat, vloeiend, in een rechte lijn in een behoorlijk tempo. De door Ingrid voorgeschreven oefeningen doe ik nog steeds vrijwel elke dag thuis.

Vanaf begin 2014 ben ik weer voorzichtig begonnen met twee keer per week Pilates lessen te volgen, ook onder leiding van Ingrid Zuijderduijn, om verder te werken aan het versterken van mijn spieren.

Ik heb weer veel spiermassa terug. Mijn voetheffers zijn ook aanmerkelijk sterker geworden, alhoewel de linkervoet nog steeds iets zwakker is. Ik merk ook dat ik voor andere zaken meer energie heb. Overigens moet ik wel steeds blijven trainen, anders wordt de beheersing minder."

Gijs (57 jaar) 

Plas ophouden!:

Zelfs voor dat ene uurtje heb je het soms nog te druk, en maandagavond tussen 18.00 en 19.00 uur blijkt ook niet altijd de handigste tijd te zijn.

Maar eenmaal aangekomen bij de praktijk van Ingrid Zuijderduijn is dat al snel vergeten. In de qua omvang bescheiden ruimte neemt iedereen z’n vaste plekje in, en de opwarmronde kan beginnen. De begeleidende muziek kan van alles zijn en voor de nodige discussies zorgen, maar Ingrid zorgt er altijd voor dat het ritme goed past bij de uit te voeren opwarm-bewegingen. Ondertussen worden de vakanties en plannen daarvoor doorgenomen, en wordt het wereldtoneel beschouwd.

Eenmaal warmgedraaid pakken we een matje en onze handdoek en begint het zware werk. Ingrid zit ons op de huid, en zorgt ervoor dat de schouders laag zijn, de nek gestrekt, de voeten en knieën ook, de bilspieren niet aangespannen (soms weer wel) en de buikspieren als een plank aanvoelen, dat we ons goed bewust zijn van de bekkenbodemspieren (plas ophouden!) en dat we sowieso doorgaan met ademhalen.Per les komen de meeste spiergroepen aan de beurt. Benen (meestal in combinatie met de taille), buik, schouders en rug; zodat een ‘corset’ van stevige spiergroepen ontstaat, dat ons lichaam een goede houding kan geven.Na het zware werk is het voor de gemiddeld toch wat oudere deelnemer van onze groep een opluchting dat rond kwart voor zeven het uitblazen kan beginnen, met de nodige rek- en strekoefeningen.

Men krijgt langzaam aan weer wat praatjes, en daar zijn de vakantieplannen en de beschouwing over het wereldtoneel ook weer. Dat kan ook gewoon Katwijk zijn, of Valkenburg.

Met het luiden van de klok van de naastgelegen kerk komt een eind aan een uurtje werken aan het lichaam. Lekker door de mangel gehaald stappen we op de fiets of brommer of in de auto en rijden naar huis, waar, als je heel veel geluk hebt, de huisgenoten het avondeten al klaar hebben. Dat na de gedane inspanning ook altijd veel beter smaakt.

Volgende week weer!

Qualizorg

Ik ben benieuwd naar uw ervaringen met mijn oefentherapiepraktijk en mij als oefentherapeut. Daarom neemt mijn praktijk deel aan een onderzoek dat uw ervaringen bevraagt. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk bureau genaamd Qualizorg BV. Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en volledig anoniem. Ik stel uw deelname in het belang van verbeteren van mijn zorgverlening natuurlijk erg op prijs! Graag vraag ik u om deel te nemen aan dit onderzoek.

Door ondertekening van het formulier, wat u bij de eerste behandeling ontvangt, verleent u mij toestemming om de benodigde gegevens aan Qualizorg te sturen. Ook verleent u Qualizorg toestemming deze gegevens te verwerken en u vervolgens te benaderen voor het onderzoek. Ik hoop dat u meedoet zodat ik mijn dienstverlening kan verbeteren!