Groepsles Pilates


 Pilates is een oude methode die herontdekt is. De grondlegger van de methode, Joseph Pilates, werd in 1880 geboren en doceerde zijn methode aan professionele dansers op individuele basis. De oefeningen zijn aangepast  aan de visie van deze tijd.
De oefeningen vinden op een oefenmat plaats en zijn gecombineerd met hedendaagse fitnesselementen en toepasbaar in groepsverband. Hierdoor is de training veiliger, effectiever en intensiever geworden. Wanneer je graag wilt werken aan een betere lichaamshouding, sterke en fitte spieren, lenigheid en concentratie, dan is dit de training voor jou!

 Deze trainingsmethode is gebaseerd op de volgende 5 principes:

  • Concentratie - Alle bewegingen moet je uitvoeren met je volledige aandacht bij elk spiertje dat je aanspant. Hierdoor wordt de training intensiever en effectiever. Daarnaast geeft het ook een 'mental tuning'; doordat je met je volledige aandacht bij de oefening bent, vergeet je alle andere dingen. 
  • Beheersing - Alle bewegingen worden beheerst dus geen slordige, slappe bewegingen. Je moet de juiste spieren in een juiste combinatie aanspannen.
  • Centrum - De stabiliteit en stevigheid van je lichaam worden bepaald door de kracht van je centrum. Dit is het gebied rond je onderrug en onderbuik.. Het spierkorset van je centrum wordt gevormd door de spieren van je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Voordat je bewegingen met armen of benen gaat uitvoeren moet je altijd je centrum stabiliseren en zo je 'powerhouse' creëren. 
  • Nauwkeurigheid - Elke beweging bij Pilates heeft een bepaald doel. Elke beweging heeft een begin- en een eindpunt. De bewegingen moeten nauwkeurig worden uitgevoerd om het einddoel te bereiken. 
  • Ademhaling - Ademen is noodzakelijk om te kunnen functioneren. De meeste mensen zijn geneigd tijdens oefeningen hun adem vast te zetten. Om dit te voorkomen is ademinstructie een belangrijk onderdeel van Pilates.
     

Tijden:
Maandag   : 18.00-19.00 uur en 19.00-20.00 uur                                                                       

Vrijdag     :   9.15-10.15 uur 
 

Kosten:
€ 75,00 per 10 rittenkaart (op te maken binnen 12 weken)
€140,00 per 20 rittenkaart(op te maken binnen 12 weken)
Jongeren tot 21 jaar €65,-per 10 rittenkaart
 

Plaats:
PMT-gebouw( maandag)                            Sassembourg (vrijdag)                            
Tulpstraat 15a                                             Jan van Brabantweg 49, 
 2223 HN  Katwijk                                      2171 HC  Sassenheim

T: 0252231292/06-16176417
E: i.m.zuijderduijn@gmail.com

Bel voor meer informatie of een proefles:071-4027487 of kom langs!